3 manieren om te parkeren bij Schiphol

3 manieren om te parkeren bij Schiphol

26/09/2018 Uit Door Autocross Magazine

Met een glimlach stap je de auto in. De koffers liggen al op de achterbank. De deuren op slot. De lichten aan. Het is tijd voor vakantie! Pak je binnenkort het vliegtuig of pik je iemand op bij de luchthaven? Dan wil je jouw auto natuurlijk wel veilig kunnen parkeren. In deze blog vertellen wij jou alles over de mogelijkheden die Schiphol biedt.

 

#1 – Halen en brengen

Iedere autoliefhebber maakt het wel een keer mee. Vrienden of familie gaan binnenkort heerlijk op vakantie naar een ver land. En dan komt de vraag: Je kunt ons wel halen en brengen, toch? Ga je het liefst voor een voordelige optie? Maak dan gebruik van de Schiphol Short Stop – ook wel P6 genoemd. Het eerste kwartier sta je hier namelijk gratis! Stop je liever wat dichterbij de vertrek- en aankomsthallen? Dat kan! Ook hier kun je gemakkelijk – en zonder reservering – overdekt parkeren.

 

#2 – Kort parkeren

Pak je een tweedaagse citytrip of ga je op een korte zakenreis? Ook dan kun je jouw auto op de parkeerplaatsen van Schiphol kwijt. Kies in dit geval voor parkeerplaats 1 of 2. Je bent dan binnen een paar minuten bij de ingang van de luchthaven. En dat is wel zo fijn met al die koffers!

 

#3 – Lang parkeren

Ben je langer van huis? Dan kun je jouw auto natuurlijk op de Smart Parking van Schiphol achterlaten. Deze vind je op parkeerplaats 3. Kijk echter goed om je heen. Er zijn namelijk genoeg plekken waar je jouw auto voor een veel gunstiger tarief kunnen parkeren. Ja, het is iets verder weg. Maar om die reisafstand hoef je je geen druk te maken. Je wordt namelijk gehaald en gebracht door een speciale shuttleservice. Stap je liever bij de vertrekhal uit de auto? Dat kan ook. Je kunt dan gebruik maken van het zogenaamde Valet Parking. Een chauffeur neemt bij aankomst jouw auto van je over. En zet hem voor je weg. Wel zo fijn.

Pak je binnenkort het vliegtuig naar een zonnige bestemming? Dan laat je jouw auto graag op een veilige plek achter. Waar je hem parkeert is afhankelijk van hoe lang je weg bent. Even halen en brengen. Kort of lang parkeren. Het kan allemaal! Op Schiphol is er aan iedere auto-eigenaar gedacht!