Bestuurbare auto’s kinderspeelgoed? Echt niet!

Bestuurbare auto’s kinderspeelgoed? Echt niet!

14/03/2019 Uit Door Autocross Magazine

Bestuurbare auto’s kennen we allemaal wel uit onze jeugd. Of je had er zelf een of je was stikkend jaloers op je buurjongen of je klasgenootje omdat zij er wel een hadden en jij niet. Want ook vroeger al waren ze peperduur. Bestuurbare auto’s zorgden voor uren speel plezier, totdat de accu leeg raakte want dan moest de auto uren achter elkaar aan de oplader. Ook waren ze vaak stuk na twee keer gebruiken of brak de helft van de carrosserie af omdat het gebruikte plastic van hele lage kwaliteit was. Altijd al een bestuurbare auto willen hebben, maar voel je je te oud? Niet getreurd want bestuurbare auto’s zijn tegenwoordig ook gewoon volwassenen speelgoed. In deze blog lees je meer over deze coole hobby.

 

Bestuurbare auto’s of RC auto’s zoals de hobbyisten ze noemen zijn niet voor kinderen gemaakt. Ze behalen snelheden waar veel normale auto’s moeite mee hebben. Als beginner is het aan te raden om een elektrische auto aan te schaffen. De elektrische auto’s doen alles wat je wilt. Ze zijn snel, strak in de bocht en relatief makkelijk te besturen en het grootste voordeel voor beginners is dat ze ook nog eens makkelijk zijn in onderhoud. Traxxas bijvoorbeeld heeft een groot aanbod rc auto’s voor beginners.

 

Ben je de elektrische auto zat? Dan ga je over op een auto die wordt aangedreven door benzine of nitro. Elektrische auto’s zijn leuk maar auto’s die door echte brandstof worden aangedreven zijn natuurlijk het echte werk. Het is een compleet andere beleving, een echte hobby eigenlijk. Je bouwt de auto helemaal zelf op en gaat er vervolgens mee rijden. Alleen het geluid wat de auto maakt is al fenomenaal, je zult echt versteld van staan wat voor kick je kunt krijgen van het rijden met een rc auto.