De sloopauto ophaaldienst.

De sloopauto ophaaldienst.

27/02/2016 Uit Door Autocross Magazine

Wanneer een auto zijn beste tijd heeft gehad en naar de autosloperij mag worden afgevoerd kan de sloopauto ophaaldienst u helpen. Meestal is de technische staat van de oude auto niet goed meer, de motor is kapot of er zijn tal van andere gebreken waardoor de auto geen APK meer heeft.

Veel particulieren zijn dan van mening dat zij de auto zelf naar de sloperij moeten brengen dit is echter niet het geval. De meeste autosloperijen beschikken over een eigen ophaaldienst zodat de sloopauto bij u aan huis kan worden opgehaald. Dit is wel zo veilig aangezien het slepen met een sleepkabel grote risico’s met zich meebrengt brengt. Ook het rijden met een APK afgekeurde auto is onverstandig gezien u niet meer verzekerd bent en bij eventuele schade opdraait voor alle kosten.

Kan u de sloopauto nog verkopen?

Niemand vindt het leuk om afstand te doen van zijn oude auto. De auto heeft u tenslotte jarenlang van A naar B gebracht daarnaast is er een grote kans dat de auto u de afgelopen jaren een hoop geld heeft gekost. Toch staan er nog mogelijkheden zodat u een leuke vergoeding kunt ontvangen wanneer u auto mag worden gedemonteerd. In oude auto’s zitten namelijk verschillende materialen verwerkt die goed kunnen worden hergebruikt. Voornamelijk ijzer maar ook rubberkoper en aluminium kunnen allemaal worden recyclet. Daarnaast kan het sloopbedrijf eventueel nog bruikbare onderdelen verkopen waar zij hun winst op. Hierdoor is het heel gebruikelijk dat er altijd nog een vergoeding ontvangt wanneer u uw oude auto verkoopt. Hoeveel geld uw sloopauto nog waard is afhankelijk van verschillende factoren. Voor hele oude auto’s zal nog maar een paar tientjes worden betaald. Maar wanneer uw auto een schade-auto betreft van slechts enkele jaar oud dan kan de inkoopprijs oplopen tot wel duizenden euro’s.

Gebruikte onderdelen kopen.

Helaas weten steeds minder mensen de weg naar het autodemontage bedrijf te vinden. Juist op de autosloperij kunt u zeer goed terecht voor tweedehands auto-onderdelen voor een fractie van de nieuwprijs. Vaak kunnen de onderdelen nog worden gecontroleerd op de werking en functie zodat u zeker weet dat het onderdeel goed is. Het bedrijf heeft dan ook de mogelijkheid u op het onderdeel enkele maanden garantie te geven. Wanneer u gebruik maakt van tweedehands onderdelen kunt niet alleen veel geld besparen maar het is ook nog eens goed voor het milieu. De onderdelen krijg immers een tweede leven en hoeven niet opnieuw te worden geproduceerd. Natuurlijk is niet alles tweedehands verkrijgbaar maar voornamelijk grote technische onderdelen die nieuw erg kostbaar zijn juist tweedehands erg interessant.