Originele Opel onderdelen voor jouw auto

Originele Opel onderdelen voor jouw auto

17/08/2020 Uit Door Autocross Magazine

Als je altijd al Opel hebt gereden, dan wil je niets anders meer. Maar er komt een moment dat het tijd is voor Opel onderhoud. Het beroemde Duitse automerk is onderdeel van Adam Opel AG en is in 1862 opgericht. De productiefaciliteiten van het bedrijf bevinden zich momenteel in Spanje, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar het hoofdkwartier kun je vinden in Duitsland, in de stad Rüsselsheim. Een ruimere periode heeft het bedrijf deel uitgemaakt van General Motors. Alleen sinds 2017 is er een fusie aangekondigd met de Groupe Peugeot Citroën Automobiles (PSA).

Beste onderhoud voor jouw Opel

Iedere auto moet goed op de weg liggen en dat geldt ook voor je Opel. De fabrikant richt zich met name op de productie van veelzijdige auto’s. Bij alle modellen is controlegemak van groot belang. Wellicht ken je het Insignia model, deze auto is uitgerust met diverse systemen die een bestuurder kunnen assisteren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er gegevens over de situatie in de omgeving worden geanalyseerd door het intelligente systeem van adaptieve koplampen. Ook kan de lichtstraal aan worden gepast zodat er gezorgd wordt voor optimale zichtbaarheid.

Ook is er nog een camera die kan monitoren aan de hand van de informatie van de verkeersborden, die kan de informatie dan verzenden naar je dashboard. Vervolgens zal een waarschuwingssysteem je helpen bij voorwaartse en achterwaartse bewegingen, maar ook wanneer je van rijstrook gaat wisselen. Als er iets niet goed werkt, wordt dat vaak in de auto al aangegeven.  De Opel kan zo goed onderhouden worden materialen.

Meer over Opel

Het is altijd leuk om wat meer over een fabrikant te weten te komen. U kunt hier ook de lijst met Opel-modellen bekijken hier op Auto-onderdelenexpert.nl. Zo was Opel vroeger actief in de vervaardiging van naaimachines. Na de oprichting, zo’n 30 jaar, is het bedrijf Opel de leidende fabrikant geworden in het segment en werden de machines wereldwijd verkocht. Maar vanaf 1924 was het zover en mocht Opel als eerste in het land auto’s produceren op een speciale productielijn. Een aantal jaar later, namelijk in 1935, heeft Opel de Opel Olympia gepresenteerd. Door het innovatieve ontwerp gericht op de integrale carrosserie zijn de ingenieurs er in geslaagd het gewicht van de auto te verlagen. Ook is daarbij de aerodynamica volop verbeterd. Dit was het moment waarop er voor het eerst koplampen zijn geïntegreerd binnen de carrosserie in de auto.

Er is nog meer leuks wat je over Opel wilt weten, namelijk dat in 1971 de Opel GT (welke toen werd bestuurd door Georg von Opel, een wereldrecord snelheid heeft behaald met de elektronische voertuigen. Een auto kon toen versnellen tot wel 188 km/h. Dan hebben we nog een leuk nieuwtje en dat is dan in 2006 de Opel Zafira de prijs het Gouden Stuur heeft gewonnen, de beste compacte MPV.