Autoruitschade voorkomen?

Autoruitschade voorkomen?

18/12/2019 Uit Door Autocross Magazine

Het hebben van autoruitschade is enorm vervelend, het kan zo zijn dat je niet meer de weg op kunt en dat je dus niet meer naar je werk kan, ook de veiligheid en stevigheid van de auto kan er minder door worden. Wat kun je er nu precies aan doen om dit te voorkomen? Als je bijvoorbeeld alleen WA-verzekerd bent kan dit ook nog behoorlijk wat geld kosten. Daarom is het voorkomen van autoruitschade altijd iets waar je rekening mee moet houden. Een geluk is wel dat je in heel Nederland veel garages hebt, of je nou je autoruit in Roosendaal moet vervangen of in Alkmaar.

Hoe kan autoruitschade ontstaan?

Ben je bekend met autoruitschade? De kans is dan zeer groot dat deze op je voorruit is geweest. Deze ruit is van alle ruiten in de auto de ruit die het vaakst last heeft van autoruitschade. Denk hierbij aan opspattend grind wat door de hoge snelheid op de voorruit terecht kan komen of door vallende takken. Als je moet de voorkant van de auto ergens tegenaan rijdt dan is de kans ook groot dat je hele vooruit barst, uit elkaar vallen zal deze gelukkig niet doen. De achterruit of zijruit is dan weer vaak slachtoffer van stormschade of vandalisme. Het beste is om autoruitschade te voorkomen waar het kan.

Ruitschade met steenslag

Ruitschade door steenslag kan ontstaan als je achter een grote vrachtwagen rijdt. Denk eens aan steentje wat er vanaf kan ketsen. De kans is groot dat je vervolgens zichtbare schade op je voorruit kan krijgen. Probeer daarom ook dit soort situaties zoveel mogelijk te vermijden. Bij kleine sterretjes is het meestal wel mogelijk om deze te laten repareren, mits deze kleiner zijn als een €2 munt.

Schade door de temperatuur

De temperatuur kan ook een grote rol spelen bij schade aan de autoruit. Denk bijvoorbeeld aan nachtvorst en dat vervolgens in de middag de zon erg sterk is. Dan zit er een enorm temperatuurverschil tussen de nacht en overdag waardoor de ruit onder spanning kan komen te staan. Probeer waar mogelijk je auto ook zo dichtbij een woning te zetten.

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden kunnen we helaas niet beïnvloeden, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Ga met gevaarlijk weer niet op de weg en zorg ervoor dat bij een nadere storm of hagel, onder een afdak of iets dergelijks geplaatst kan worden.