Zo hou je je BMW zo lang mogelijk in leven

Zo hou je je BMW zo lang mogelijk in leven

05/02/2020 Uit Door Autocross Magazine

Wat er door je heen gaat bij het kopen van een BMW? Trots, trots op je eigen nieuwe stoere bak. Deze BMW wil je graag zo lang mogelijk goed houden en dus is het belangrijk dat je goed voor je auto blijft zorgen. Door roekeloos te rijden en/of je auto niet regelmatig te controleren, levert dat je uiteindelijk meer kosten op die je liever besteed aan andere zaken. Hoe je je auto het beste verzorgd, lees je hier op Motor-doctor.nl!

Geen koude start

Wist je dat het heel slecht is voor je auto als je vanuit een koude start wegrijd met je auto? Een motor heeft het namelijk het meest zwaar de eerste vijf minuten na de start. Dit komt omdat een koude motor weinig smering heeft en dus zorgt voor eerder slijtage aan de auto. Om motor reparatie te voorkomen, kun je dus het beste de auto starten, ondertussen de weg opzoeken en/of een slok van je koffie drinken en dan vertrekken. Geen tijd voor? Ga dan 5 minuten eerder uit bed en neem je boterham mee voor onderweg. Net zo makkelijk en beter voor je auto!

Bandenspanning

Wellicht heb je dit al eens eerder gehoord, maar een juiste bandenspanning is cruciaal om eerdere slijtage aan je BMW te voorkomen. Daarnaast heeft een te lage bandenspanning ook effect om je brandstofverbruik, veiligheid en comfort en dus reden genoeg om hier tijdig wat aan te doen. De bandenspanning van je auto hangt af van het automerk, model, type motor en het vermogen van je auto en dus  verschilt dit per auto. Als je banden een paar millibar minder lucht hebben, moet de motor enorm hard zijn best doen om hetzelfde met de auto te bereiken. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de auto zelf, maar ook voor de rekeningen die je maandelijks op je deurmat verschijnen. Goed opletten dus!

 

Zelf controle

Wist je dat het naast je jaarlijkse Apk-keuring ook verstandig is om zelf je auto te blijven controleren? Zo voorkom je diverse reparaties die je tijdig had kunnen voorzien. Je kunt zelf af en toe je olie en koelvloeistof controleren, maar je kunt ook letten op de motortemperatuur en andere lampjes op je dashboard. Vooral niet de lampjes negeren, want deze zijn er niet voor niks. Naast deze veel voorkomende checks, kun je ook je luchtfilter, koelslangen en brandstofleidingen checken. Je kunt altijd een bekende om hulp vragen als je er zelf niet uitkomt.