Ex lease auto kopen super keus?

Ex lease auto kopen super keus?

07/06/2018 Uit Door Autocross Magazine

Wil je een ex lease auto kopen of gebruikte auto kopen? Een ex lease auto kopen is in veel gevallen een goede keuze. Waarom? Het onderhoud is in de meeste gevallen goed gedocumenteerd. Je hebt een volledig overzicht van de onderhoudshistorie en eventueel herstelde schade. Vaak wordt er met een bedrijf goed samengewerkt met de grootste leasemaatschappijen in Nederland en deze nemen grote aantallen lease auto’s af voor de verkoop aan particulieren. Deze inkopers weten exact waar ze op moeten letten om de beste lease auto’s te selecteren. Maar wat betekent het kopen van een ex lease auto?

Eén voormalige eigenaar

Een ex lease auto kopen kan spannend zijn. Daarom is het prettig als er zoveel mogelijk informatie over de auto beschikbaar is. Van lease auto’s wordt in de regel veel informatie bijgehouden. Een deel van die informatie wordt door de leasemaatschappij vaak vrijgegeven. Een auto die uit de lease komt heeft in de meeste gevallen slechts één voormalige eigenaar gehad. Leaserijders rijden vaak langere afstanden wat beter is voor de motor. Een motor slijt immers minder wanneer deze op de juiste temperatuur is. Korte ritten, waarbij het motorblok niet is warm gereden, hebben een negatief effect. Zo ben je vaak beter af met een auto met een hoge kilometerstand maar een jonge leeftijd dan een oudere auto met weinig kilometers.

Altijd dealer onderhouden

Bij een gebruikte lease auto heb je gewoonlijk de zekerheid dat deze goed is onderhouden. Waarom? Leasemaatschappijen verplichten de eigenaren om het onderhoud uit te laten voeren bij gekwalificeerde bedrijven in de meeste gevallen zijn dat de dealers zelf. Ze zijn dus altijd dealer onderhouden geweest en daarmee ook goed gedocumenteerd. Ook kun je er bij het kopen vanuit gaan dat de lease auto een officieel tellerrapport heeft en de kilometerstand logisch is opgebouwd en verklaarbaar is.