Een zo voordelig mogelijke BPM-belasting voor je auto

Een zo voordelig mogelijke BPM-belasting voor je auto

13/08/2018 Uit Door Autocross Magazine

Elke autobezitter in Nederland is verplicht om Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) te betalen. Deze belasting heeft te maken met de CO2-uitstoot van je auto en de nieuwheid van je auto. Je bent zelf verantwoordelijk voor het berekenen van je BPM en voor de belastingaangifte ervan.

Berekenen van de BPM

Je zou zeggen dat ondanks dat je de hoogte van je BPM zelf moet berekenen, je toch altijd uitkomt op een vast bedrag wat je zal moeten betalen. Maar er zijn verschillende methoden om de BPM te berekenen, met soms een verschillend resultaat. Als je de meest voordelige methode gebruikt, kun je op jaarbasis wel honderden euro’s besparen. En het is nog steeds geheel legaal.

In 2018 zijn er weer nieuwe BPM tarieven gekomen. Zeker mensen met een tweedehands auto zijn goedkoper uit. Het importeren van tweedehands auto’s is onder andere om deze reden een stuk populairder geworden.

Maar, de rekenmethode die de belastingdienst geeft is niet de meest voordelige. Deze BPM calculator vertelt je hoe je de hoogte van je BPM zo voordelig mogelijk kan berekenen!

Benodigdheden

Het berekenen van je BPM met behulp van deze calculator doe je aan de hand van 5 simpele stappen. Je hebt allereerst een aantal belangrijke gegevens nodig. Namelijk:

  • Het merk en het model van je voertuig – inclusief de standaarduitrusting ervan en de optielijst met prijzen hierbij
  • Het chassisnummer van je auto
  • Kilometerstand
  • CO2-uitstoot in gram/km
  • De datum van uw eerste toelating in het buitenland

Belasting is en blijft natuurlijk iets waar je niet aan ontkomt. Maar er is natuurlijk niks mee om het binnen de regels van de wet zo draaglijk mogelijk voor jezelf te maken! Het is even wat werk, maar als je de gegevens eenmaal bij de hand hebt is het heel snel en makkelijk gedaan.