Ruitschade de meest geclaimde schade

Ruitschade de meest geclaimde schade

31/05/2018 Uit Door Autocross Magazine

Van alle geclaimde autoschades bij verzekeringsmaatschappijen behoort ruitschade tot de meeste geclaimde schade. De innovaties in de automarkt nemen hand over hand toe. Een auto is tegenwoordig volgehangen met allerlei sensoren, zoals parkeersensoren en regensensoren. Dit heeft ertoe geleidt dat schade onder de nieuwere auto’s steeds minder voorkomt. Hoewel er door experts gedacht werd dat door de technische mogelijkheden, autoschade uiteindelijk tot het verleden zou behoren, is dit niet uitgekomen.

Minder schade, hoger schadebedrag

Autoschade definitief uitbannen lijkt een illusie. Uit de cijfers blijkt dat je inderdaad met technische mogelijkheden de schades kunt beperken. Maar het is ook zo dat er nieuwe technische mogelijkheden zijn bijgekomen die er juist voor zorgen dat bestuurders afgeleid raken. Denk hierbij aan de smartphone en nieuwe elektronische entertainment innovaties voor in de auto. De bestuurder raakt erdoor afgeleid en kan daardoor ongelukken veroorzaken. Hoewel de schades minder zijn geworden is het schadebedrag wel gestegen. Als er namelijk een ongeluk plaatsvindt dan zal er vaak ook elektronische apparatuur beschadigd zijn. Dit is vrij duur, zodat ondanks de daling van het aantal schadeclaims, het schadebedrag hoger is. Dit geldt ook voor ruitschade. Tegenwoordig worden ruiten ook uitgevoerd met allerlei technische snufjes, zoals regensensors of lichtsensors. Bij schade aan de ruit zal een dergelijke slimme autoruit dus veel duurder zijn.

Ruitschade

Sterretjes en barsten in de voorruit is de meest voorkomende vorm van ruitschade en wordt het meeste bij de verzekeringsmaatschappijen geclaimd. En hoewel ruitschade de meest geclaimde schade is, is ook het aantal claims wel gedaald. Dit heeft voornamelijk te maken met de zachte winters. Bij vriesweer heb je veel eerder kans op beschadiging van het wegdek en opspringende steentjes die je voorruit kunnen beschadigen. Ook met alle nieuwe technische mogelijkheden in autoruiten, is te verwachten dat het geclaimde schadebedrag voor autoruiten ook in de komende jaren zal blijven stijgen.

Autoverzekering

Wanneer je schade hebt aan je autoruit dan is dit, volgens Overstappen.nl, via je autoverzekering te claimen. Je moet daarvoor je auto wel minimaal beperkt casco verzekerd hebben. Vooral als je auto ook is voorzien van een slimme voorruit dan is het aan te raden om te beginnen met je autoverzekering vergelijken op Autoverzekering.nl. Dit is de beste manier om te zien of je nog goed verzekerd bent en je ruitschade nog gewoon kunt claimen.