Is de auto een grote kostenpost

Is de auto een grote kostenpost

10/11/2014 Uit Door Autocross Magazine

De auto is in deze moderne tijd eigenlijk onmisbaar geworden. We gebruiken de auto om naar ons werk te gaan, zeker als de afstand naar het werk aanzienlijk is, we doen de boodschappen voor de hele week met de auto, en brengen de kinderen naar school.

Erg praktisch natuurlijk, het scheelt veel tijd maar er zijn uiteraard ook nadelen. Zo zijn auto’s natuurlijk slecht voor het milieu door de CO2 uitstoot en kost autorijden geld.

Waaruit bestaan autokosten?

Allereerst heeft een auto brandstof nodig om te kunnen rijden, en hoewel de elektrische auto in opkomst is, zijn er nog veel auto’s die op benzine, diesel of gas rijden. En voor brandstof moet aan de pomp worden betaald. Daarnaast moet u een autoverzekering afsluiten als u met een auto de openbare weg op gaat en betaalt u wegenbelasting voor het rijden op de Nederlandse wegen.
Maar ook het onderhoud, de APK en reparaties aan uw auto kosten natuurlijk geld. En die kosten kunnen behoorlijk oplopen zoals u zelf uit ervaring waarschijnlijk wel weet. Dus geven we hieronder wat tips om te besparen op uw autokosten.

Besparen op uw autokosten

Probeer om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten door bijvoorbeeld online de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Zorg dat uw auto niet te zwaar is door bijvoorbeeld overbodige ballast in uw auto. Ook is het verstandig om de bandenspanning van uw auto regelmatig te controleren, want u verbruikt aanzienlijk meer brandstof bij een (te) lage bandenspanning. Tank zo goedkoop mogelijk, bijvoorbeeld bij doe het zelf tankstations zoals de Tango, er zijn zelfs speciale actiedagen bij dergelijke tankstations waarop u nog goedkoper kunt tanken. Bij de Tango bijvoorbeeld kunt u iedere donderdag nog goedkoper tanken en dat kan op een volle tank behoorlijk wat geld schelen. Zorg er ook voor dat uw banden goed zijn uitgebalanceerd om extra slijtage aan de banden en wielophanging te voorkomen.