Autopech op reis vooral doordeweeks

Autopech op reis vooral doordeweeks

10/11/2014 Uit Door Autocross Magazine

Steeds minder reizen Nederlanders in het weekend. Voornamelijk op donderdag en vrijdag reizen de Nederlandse toeristen. Na het weekend, op maandag, is het meestal topdrukte bij de Alarmcentrales.

 

De echte ‘zwarte zaterdagen’ zoals wij ze kennen in Frankrijk en Italië, is in Nederland niet meer aan de orde. Dat is de conclusie van de alarmcentrale Mondial Assistance: “Het is meer een grijze zaterdag geworden.”

Frankrijk en Italië

Toch waren de landen Frankrijk en Italië de landen waar de meeste toeristen autopech hadden. Zowel monteurs van Mondial Assistance en de ANWB noteren een topdrukte in deze twee landen. In Frankrijk en Italië raadpleegden 40% meer Nederlandse toeristen dan vorig jaar de Alarmcentrale van Mondial Assistance.

Reisdagen

De drukste reisdagen zijn donderdag, vrijdag en maandag. Steeds meer reizen Nederlandse toeristen voornamelijk op donderdag en vrijdag om zo het drukke weekend te mijden. De twee dagen vlak voor het weekend zijn dan ook de drukste reisdagen als het aankomt op het aantal hulpaanvragen: “Voor de alarmcentrale zelf is maandag meestal de drukste dag. Dan kunnen we gaan bellen met onder meer autogarages en de klanten zelf.”

Autoproblemen

De meeste hulpaanvragen bij autoverzekeraars Mondial Asstistance en ANWB gaan over problemen met accu’s, banden, de koeling, koppeling en de versnellingsbak. Het vaakst kwamen elektronische storingen voor. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Italië stonden veel Nederlandse reizigers met pech langs de weg.
Wel is er een nieuwe trend te zien: steeds meer reizigers gaan met de auto naar Kroatië. In één jaar tijd steeg het aantal hulpaanvragen met 56% in vergelijking met het jaar eerder. Marokko wordt een steeds minder populair vakantieland om met de auto naar toe te reizen: voor dit land is een afname van 80% te zien tussen juli vorig jaar en juli dit jaar. De voornaamste oorzaak is daarbij het pakken van het vliegtuig of de Ramadan.

Autoverzekering afsluiten

Autoproblemen kunnen behoorlijk prijzig uitvallen. Daarom is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten, waarbij ook de eigen auto verzekerd is. Bij de meeste autoverzekeraars kunnen verzekerden aanspraak maken op de Alarmcentrale wanneer zij autopech hebben. Er wordt dan een monteur ter plaatse gestuurd.

Vergelijk autoverzekeringen om de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking af te sluiten. Zo kunnen consumenten ongestoord met de auto op reis, en kunnen zij bij problemen snel geholpen worden