Je auto leasen met een creditcard

Je auto leasen met een creditcard

24/09/2019 Uit Door Autocross Magazine

Over auto leasen

Soms kan een auto leasen de beste optie zijn. Daarbij zijn er verschillende opties die jij kan kiezen. Je kan daarbij kiezen uit “Private Lease”; “Financial Lease” en “Operational Lease”. Het verschil tussen die twee soorten zal grotendeels uitmaken welke voor jou het beste uitkomt. Private lease is zeg maar de basisvorm voor wat betreft de leasevormen. Private lease is een overeenkomst die wordt aangegaan tussen de leasemaatschappij en een particulier.  Bij een private lease gaat het erom dat je een vast bedrag betaald en de rest laat je over aan de lease maatschappij. Tanken is het enigste waarop je je moet richten. Doordat je je alleen op het tanken moet concentreren hoef je je niet druk te maken met hoge reparatie kosten. 

De Financial lease heeft veel overeenkomsten met een hypotheek. De rode draad bij een Financial lease is dat je in principe de auto koopt op afbetaling. Een belangrijke tussen Financial lease en Private lease is dat bij Financial Lease je zelf verantwoordelijk ben voor het verzekeren, wegenbelasting en het onderhoudt. De Financial lease vorm komt voor startende ondernemers heel erg goed uit en kunnen met zo een deal een gunstige aanzet creëren om zaken te continueren daar de minimale aanbetalingsbedrag gelijkgesteld is aan het BTW bedrag.  

De operational lease is weer een aparte leasevorm die ook zijn voordelen heeft. De operational lease kan onderverdeeld worden in Netto operational lease en Full operational lease. Bij Netto operational lease gaat het erom dat de auto op huurkoopbasis wordt geleased. Hierbij geldt dat de klant aan het eind van de termijn de mogelijkheid heeft om eigenaar te worden van de auto. Bij Full operational lease gaat het erom dat alle kosten die gepaard gaan met het verbruik van de auto worden opgenomen in het contract. Dit houdt in dat de klant alleen voor een vast bedrag per maand moet zorgen en de rest zoals reparatiekosten komt op rekening van de lease maatschappij.

Auto leasen met een creditcard

Een auto leasen kan op verschillende manieren gebeuren met betrekking tot het afrekenen. De beste manier als ondernemer is het altijd veilig, snel en accuraat om betalingen te doen met creditcard. Het is een vorm van financiële overzichtelijkheid te scheppen voor jezelf en ook een mechanisme om structuur te brengen in de inkomsten en uitgaven. Je auto leasen met een creditcard zorgt dus op de eerste plaats ervoor dat jij dan op een snelle manier je zaken afhandelt.

Ben jij als ondernemer toe aan het leasen van een auto is het dan handig om dat te doen via een creditcard. Bij creditchecker.nl bieden wij de beste service om ervoor te zorgen dat alles op een effectieve manier aan toe gaat. Als het nu gaat om financial, operational of private lease – creditchecker.nl staat altijd klaar om de beste service te bieden. Maak dus zeker gebruik van een creditcard voor het leasen van een auto als ondernemer en geniet van de praktische voordelen die het met zich meebrengt wat alleen maar voordelen met zich meebrengt.