Is apk van uw auto verlopen?

Is apk van uw auto verlopen?

24/02/2017 Uit Door Autocross Magazine

Als dit het geval is dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te laten keuren. Als u dit niet laat doen kan je een bekeuring krijgen en het is ook nog eens heel onverstandig. Het wordt tegenwoordig snel kenbaar als uw APK van uw auto verlopen is.

Er zijn allemaal manieren hoe dit kenbaar gemaakt wordt tegenwoordig. De makkelijkste manier voor de politie is uw kenteken controleren. Wanneer u een APK hebt gedaan bij een RDW erkende bedrijf word dit vermeld in het register. Doe daarom een auto APK keuring altijd bij een bedrijf wat is aangesloten bij RDW, want anders is uw APK keuring niet geldig.

Hoe vaak APK Keuring

Het is verstandig om 2x per jaar even te controleren wanneer uw nieuwe datum is van uw APK. Uw wilt niet voor verassingen komen te staan. Niet alleen de politie controleert of uw APK is gedaan maar ook de RDW kunt u een brief opsturen met een waarschuwing of boete. Zelfs de verzekering bemoeid met uw APK keuring. Wanneer je een ongeluk maakt en je auto heeft geen APK controleren gehad mag hij je vergoeding weigeren. Als je auto hebt gekocht bij een goede autodealer kunt u het geluk hebben dat zij u elke keer een brief sturen met een herinnering voor uw APK. Dit is vaak een extra services vanuit de autodealer. Ze zijn dit niet verplicht. Via de RDW site kunt u zelf makkelijk bekijken wanneer u weer een controle nodig hebt. Heeft u een auto gekocht na 1 januari 2005. Hoeft u de eerste 4 jaar geen keuring te doen. Daarna moet u de eerste 4 jaar een controle laten doen per 2 jaar. Na 8 jaar is het jaarlijks. Heeft u een auto gekocht voor de bouwjaar van 2005 moet ju na 3 jaar een APK controle laten uitvoeren. En daarna elk jaar weer opnieuw.

Besparen op APK Check?

Wat doe je als er teveel punten zijn om je auto nog goed te laten keuren? Er zijn soms teveel punten en zaken aan je auto die gedaan moeten worden. Maar is dit het nog wel waard? Een hele lijst vol met dure reparaties dat is gewoon niet meer de moeite. Het beste is dan om uw auto naar een sloopbedrijf te brengen of hem op te laten halen door een bedrijf dat sloopauto’s inkoopt.
Je kunt de auto ook zelf demonteren als je hier erg handig mee bent. Maar de meeste mensen weten niet hoe ze de juiste onderdelen op de juiste manier eruit moeten halen. Daarnaast is het vaak erg moeilijk om de persoon te vinden die precies dat onderdeel nodig heeft. Dan staan alle onderdelen alleen maar in de weg en heb je een grote ruimte nodig om dit op te slaan.
Kies voor een snelle en goede oplossing laat uw auto ophalen door een sloopbedrijf!