Motor versus auto: de voor- en nadelen op een rijtje!

Motor versus auto: de voor- en nadelen op een rijtje!

06/10/2020 Uit Door Autocross Magazine

Het eeuwige gevecht tussen de motor en de auto is niet zomaar opgelost. Want waarom zou je de voorkeur geven aan een warm motorpak en een regenbui op je hoofd als je ook op de stoelverwarming van een comfortabele auto kunt zitten? Motorliefhebbers geven al snel de voorkeur aan de motor. Dat neemt echter niet weg dat diezelfde motorliefhebbers vaak tegelijkertijd ook auto rijden. Of je nu kiest voor een caferacer kopen bij Caferacerwebshop of niet, de auto zet je niet zomaar op zij. Elk nadeel heeft zijn voordeel en vice versa. Aan zowel auto- als motorrijden zitten nadelen verbonden. Het is aan jou om te beslissen welke voor- of nadelen het zwaarst wegen.

auto of motor

Voor- en nadelen van motorrijden 

Motorrijden is eigenlijk niet te vergelijken met autorijden. Wanneer je de gashendel motor aantrekt, ervaar je ultieme vrijheid. Je staat niet vast tussen de meute, maar trekt je eigen plan. Je kunt je gemakkelijk tussen de automobilisten manoeuvreren en zelf bepalen hoe en waar je rijdt. Een auto is veel meer een vervoersmiddel dan een motorfiets. Hier rij je simpelweg in om van A naar B te komen. Een motor rij je voornamelijk als hobby. Er zijn maar weinig automobilisten die in de auto stappen om plezierritjes te maken. Motorliefhebbers doen dit wel. Hoe meer kilometers, hoe beter. Enkele uitzonderingen natuurlijk daar gelaten. Er zijn immers ook enkele motorrijders die de motor wel degelijk voor woon-en-werkverkeer gebruiken. 

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan motorrijden. Zo ben je veel meer afhankelijk van de weersomstandigheden dan in de auto. Een nat wegdek, bladeren op de weg of zelfs vrieskou kunnen ontzettend veel potentiële gevaren opleveren. Enkel goede knipperlichten bij Caferacerwebshop kopen is niet voldoende. Je kunt de motor niet wapenen tegen natuurgeweld. Hierdoor rijden de meeste motorliefhebbers enkel met mooi weer en is de motor automatisch ook minder geschikt om dagelijks als vervoersmiddel in te zetten. 

Voor- en nadelen van autorijden 

Autorijden levert vooral heel veel praktische voordelen op. Je kunt jezelf bijna tegen ieder weertype wapenen. Bij gladheid zijn winterbanden de ultieme lifesaver en in iedere hoosbui blijf jij gewoon lekker droog. Daarnaast is het interieur van een auto veel beter geschikt voor lange ritten. Je zit altijd comfortabel met de stoelverwarming aan en de radio op standje 100. Lekker meezingen en comfortabel rijden tot de plaats van je bestemming. 

Hoewel autorijden misschien wel heel praktisch is, neemt dit niet weg dat het een veel minder grote adrenalinekick geeft dan wanneer je geruisloos met je db killer van Caferacerwebshop voorbij zoeft op je favoriete motor. Daarnaast blijft file rijden natuurlijk het grootste voordeel van een auto als vervoersmiddel gebruiken. Je kunt werkelijk geen kant meer op en moet maar lijdzaam aansluiten tot je uiteindelijk weer door kunt rijden. Dat is niet alleen heel vervelend, het kost ook nog eens ontzettend veel tijd. Zeker wanneer je dagelijks in de ochtend- en avondspits terecht komt. In dat geval kunnen we het ons goed voorstellen dat er enkele jaloerse blikken naar de motorrijders gaan. 

Kiezen maar! 

Een keuze maken tussen twee prachtige vervoersmiddelen is niet gemakkelijk. Zeker niet als ze allebei over eigen voor- en nadelen beschikken. Bedenk daarom goed waar je de motor of auto precies voor wilt gebruiken. Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om van allebei gebruik te maken. De motor voor plezierritjes als het mooi weer is en de auto voor woon-werkverkeer. Aan jou de keus!