Parkeer kosten

Parkeer kosten

18/04/2017 Uit Door Autocross Magazine

De parkeertarieven zijn in Nederland al jaren in een stijgen lijn geraakt. Waar het parkeren ‘vroeger’ nog redelijk goedkoop ging, zijn sommige gemeenten en garage houders doorgeslagen met de parkeertarieven.

 

Vaak worden er ook verkapte tijden weergegeven, bijvoorbeeld €2 per 47 minuten. Hierdoor lijkt het alsof het meevalt maar je eigenlijk betaal je per uur dan te veel.

Parkeren in grote steden

In de grote steden is het parkeren haast onbetaalbaar. Dit terwijl de kwaliteit van de parkeergarages vaak te wensen laat. Er is vaak geen camerabeveiliging en er zit niemand als aanspreekpunt. Daarbij is het onderhoud vaak niet zo goed. Trappenhuizen zijn vaak smerig en vuil en je kunt zien dat er niet vaak wordt schoongemaakt. Daar komt bij dat de wegwijzers naar de (verschillende) uitgangen niet goed staan aangegeven waardoor het lastig wordt om de uitgang, of op de terugweg je auto te vinden. Als je lang blijft in een stad is het soms goedkoper om met de OV te gaan of een taxi te bellen. Zeker als je naar Schiphol gaat en daar je auto een aantal dagen wil laten staan in de parkeerruimte betaal je kapitalen aan kosten voor een parkeerplaats. Taxi Rijswijk naar Schiphol is al goedkoper als je auto 3 dagen moet laten staan in de garage van Schiphol.

Parkeertarieven

Zoals gezegd zijn de parkeertarieven al een aantal jaren aan het stijgen. Dit vertaald zich in ultrahoge uurtarieven welke je moet moet betalen. Zowel in het centrum van steden als in parkeergarages betaal je al snel een hoog bedrag.

Utrecht

Parkeren in Utrecht bijvoorbeeld kost in het centrum gemiddeld € 4,41 per uur. Wil je liever in een parkeergarage staan dan betaal je er gemiddeld € 4,28 per uur.

Den Haag

In de stad Den Haag is het parkeren goedkoper. In het centrum betaalt u op straat € 2,60 per uur. Dit is overdag, ‘s avonds is het iets goedkoper (€ 2,10). In de parkeergarages in Den Haag verschillen de uurtarieven met elkaar. De goedkoopste kost € 2,20 per uur terwijl de duurste € 4,00 per uur kost.

Rotterdam

In Rotterdam is het ook niet goedkoop. In het centrum betaalt u op straat € 0,50 om 9 minuten te parkeren. Dit komt neer op ongeveer € 3,33 per uur. In de parkeergarages in Rotterdam betaalt u gemiddeld € 3,75 per uur.

Hoofddorp

De parkeergarage van 2014 staat in Hoofddorp, Parkeergarage Centrum heeft geen tariefverhoging ingevoerd. Parkeren kost hier € 0,50 voor 27 minuten. Deze parkeergarage is aangemerkt als schoon en netjes. Met goede wegwijzers. en camerabeveiliging.
Parkeren in de straten van Hoofddorp is overigens wel duur met tarieven die kunnen oplopen tot meer dan € 6,- per uur.