Parkeerschade – Uitdeuken zonder spuiten

Parkeerschade – Uitdeuken zonder spuiten

06/04/2017 Uit Door Autocross Magazine

Schade bij (in)parkeren is altijd vervelend, vooral als dit het eerste deukje of beschadiging is die uw auto oploopt. Gelukkig kan door middel van de nieuwe techniek uitdeuken zonder spuiten.

Goedkoper dan traditionele herstelreparaties en het is net of u de tijd terug kan draaien: er is namelijk geen parkeerschade meer zichtbaar!

Parkeerschade aan uw auto

De mogelijkheid tot parkeerschade is er altijd en is één van de meest voorkomende autoschades in Nederland. Net niet genoeg ruimte (gehouden) bij het inparkeren, het onzorgvuldig openen van autodeuren of (oude) parkeerplaatsen die niet zijn gemaakt op de grotere auto’s die tegenwoordig worden gemaakt. Allemaal factoren die schade bij het parkeren kunnen veroorzaken, maar wat is verstandig qua verzekeringswerk en hoe kunnen deze schades het beste én goedkoopste worden gerepareerd?

Wel of niet naar de verzekeraar?

De vraag of u bij zelf veroorzaakte parkeerdeuk aan eigen auto wel of niet een verzekeraar moet inschakelen is per situatie anders en komt neer op een simpele rekensom. Met een WA + Volledig Casco bent u verzekerd voor eigen gemaakte (parkeer)schade, echter is een uitbetaling in de meeste gevallen funest voor uw no-claimkorting. Daardoor levert u schadevrije jaren in en valt uw premie hoger uit. Afhankelijk van uw verzekering kan het soms jaren duren om weer op het oude premiebedrag te komen. De rekensom is dus een vergelijking van kosten; betaald u de reparatie zelf of laat u het via de verzekering uitbetalen, rekening houdend met een eventuele stijging van de premie over een langere periode. Tel de premieverhoging van de totale periode dat deze van toepassing is op met een eventueel eigen risico en u weet wat het totaalbedrag is om te vergelijken met het totaalbedrag als u het zelf betaald.

Goedkoper dan gewone herstelreparaties>

Geluk bij een klein ongeluk is dat uitdeuken zonder spuiten in de meeste gevallen tot 50% goedkoper is dan de traditionele herstelreparaties. Voorwaarde is dat er geen lakschade is en de deuken niet te groot zijn. Denk hierbij aan de grootte van maximaal twee euro munten, bij grotere schades kan in overleg worden bekeken wat de mogelijkheden zijn. Mocht u de parkeerschade uit eigen zak willen of moeten betalen, dan is dit de meest goedkope schadereparatie. Daarnaast kan de goedkopere manier van reparatie ervoor zorgen dat uw no-claimkorting minder daalt dan bij een duurdere traditionele schadereparaties.