Vervangen van ruitenwissers

Vervangen van ruitenwissers

05/07/2016 Uit Door Autocross Magazine

Als je een beetje bent zoals ik dan heb jij vast ook een rare verhouding me je wissers. Je hoort ze soms lange tijd niet en dan plots begint het: gepiep en en het maken van strepen op de voorruit. Ik hou van mijn wissers want ze houden me veilig.

Ik neem aan dat jij er vast hetzelfde over denkt maar zeker ook wanneer ik je dan zeg hoe irritant een slecht functionerende ruitenwissers wel niet is, en dan laat ik het veiligheidsaspect nog buiten spraak.

Ruitenwissers

Jammergenoeg denken niet veel mensen er aan om die wissers eens goed te onderhouden, het kost nochtans weinig moeite. Je neemt simpelweg om de paar dagen een natte dweil of handdoek en wrijft over je wissers. Als je dat gedaan hebt kan je meteen ook eens kijken of je ruitenwissers nog niet aan vervanging toe zijn.

Vervangen doe je wissers idealiter om de 6 maanden maar het kan perfect dat uw wissers in kwestie langer of korter meegaan dan het gemiddelde. Naast piepen en het zicht belemmeren voor de bestuurder zijn er nog signalen die je zelf kan zien die aanduiden dat je ruitenwissers versleten zijn of toch bijna de geest zullen geven.

Bekijk steeds zeer goed het rubber. Indien dit kapot is kan je in plats van het te repareren er beter voor kiezen de hele ruitenwisser te vervangen. Dit is helemaal niet zo duur als u denkt wanneer u even online kijkt naar ruitenwissers die te koop zijn. Het scheelt u vaak veel ten opzichte van een dealer.

Dus je wissers zijn stuk en je weet waar je een vervanger kan kopen ondertussen maar hoe weet je welke ruitenwissers? Je moet zeker letten op het al dan niet aanwezig zijn van een kromming in de voorruit en de lengte van de wissers. Ook het plaatsen van wissers is zeer eenvoudig en ze komen vaak met een handleiding. Ideaal voor wie snel weer in de autocross wil meegaan!

U kunt eenvoudig ruitenwissers kopen bij ruitenwissers-kopen.com