Zo hou je rijles kosten zo laag mogelijk

Zo hou je rijles kosten zo laag mogelijk

11/06/2019 Uit Door Autocross Magazine

Een rijbewijs halen wordt vaak als een hoge kostenpost gezien. Toch hoeft het dit niet altijd te zijn! Natuurlijk is het niet te ontkennen dat rijlessen vrij duur zijn, maar toch kun je het vaak veel voordeliger maken dan je denkt. Met de juiste tips en tricks kan ook jij je rijbewijs voor een zo goedkoop mogelijk bedrag binnen tikken.

Neem een autorijles pakket

Het is iedereen aan te raden om voordat je begint met rijlessen een bepaald rijlespakket af te sluiten voor ongeveer 20 lessen. Zo ben je uiteindelijk veel voordeliger uit met je rijles kosten dan wanneer je alleen maar losse lessen gaat kopen. Op deze manier stel je ook een soort deadline aan jezelf en aan je rijinstructeur voor wanneer je klaar wilt zijn voor je rijexamen. Zo heb je een doel om naartoe te werken en weet je zelf veel beter waar je aan toe bent. Gaan voor dat autorijles pakket dus!

Les meerdere keren per week

Daarnaast is het ook aan te raden om meerdere keren per week te lessen. Zo blijf je lekker in een goed ritme en verlies je geen tijd aan er telkens weer in moeten komen. Hierdoor heb je veel meer tijd voor het leren van nieuwe dingen in plaats van het steeds te moeten herhalen. Dit kan op de lange termijn al heel wat rijlessen schelen, en dus ook heel wat kosten.

Rij vooral overdag

Als je nog op school zit of al fulltime werkt is het vaak lastig om overdag een moment te vinden dat je tussen de middag kan rijlessen. Toch is het aan te raden dit zeker te doen! Overdag is er namelijk veel meer verkeer dan in de avond en zo kom je in veel meer verschillende verkeerssituaties terecht. Dit lijkt lastig in het begin, maar uiteindelijk leer je hier alleen maar veel meer van!