Een bedrijfsauto verkopen?

Een bedrijfsauto verkopen?

11/08/2020 Uit Door Autocross Magazine

Een bedrijfsauto verkopen kan je doen op verschillende methodes, zo kan je het jezelf en jouw bedrijf zo makkelijk mogelijk maken als je wilt maar kan je ook veel werk in eigen handen nemen en het gehele proces zelf uitvoeren. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw situatie en jouw bedrijf wat je wel en niet wilt doen en kan doen.

Verschil tussen een bedrijfsauto verkopen en een particuliere auto verkopen

Dat er een verschil zit tussen een bedrijfsauto verkopen en een particuliere auto verkopen weet niet iedereen, als je het de meeste particuliere verkopers vraagt zal niet iedereen precies het verschil kunnen opnoemen tussen het particuliere verkoop en dat van een bedrijfsauto verkopen. Als bedrijf eigenaar moet je hier natuurlijk wel het nodige van af weten, vooral als een bedrijfsauto verkopen je plan is.
Een bedrijfsauto verkopen kan komen met de volgende extra kosten: btw, bpm-doorschuifregeling en rest-bpm. Deze kosten zijn afhankelijk van aan wie je een bedrijfsauto verkopen gaat, wanneer je dit doet en voor hoeveel je de bedrijfsauto verkopen gaat. Zo kan het namelijk zijn dat je in bepaalde situaties juist niet te maken hebt met deze regelingen en kosten, wees dus goed voorbereid voordat je de deal maakt.

Leasecontract verkopen

Als je een bedrijfsauto via een leasecontract hebt en je wilt ervan af, dan kun je via bedrijven als Leasetrader tegen betaling je leaseauto met leasecontract aanbieden voor overname. Dergelijke leasevergelijkingssites zie je steeds meer verschijnen, ze worden steeds populairder.

Aan wie kan je een bedrijfsauto verkopen?