Het installeren van nieuwe ruitenwissers in 5 stappen

Het installeren van nieuwe ruitenwissers in 5 stappen

07/04/2022 Uit Door Autocross Magazine

Het vervangen van de ruitenwissers van uw auto is een belangrijk onderdeel van het standaardonderhoud dat vaak vergeten wordt. Toch is het zeer belangrijk om uw ruitenwissers jaarlijks te vervangen en, bij intensief gebruik van uw auto, soms zelfs twee keer per jaar.

U kunt aan uw ruitenwissers horen dat het tijd wordt om ze te vervangen als ze veel geluid maken bij het schoonmaken van uw ruit. Ook als uw ruitenwissers strepen achterlaten op uw ruit, betekent dat wellicht dat het tijd wordt om de ruitenwisserbladen te vervangen. Hiervoor hoeft u niet naar een garage, uw ruitenwissers vervangen kunt u gemakkelijk zelf thuis doen! In deze tekst zullen we u uitleggen hoe u dit kunt doen.

1.Controleer uw ruitenwissers

Zodra uw ruitenwissers veel geluid maken of uw ruit na een schoonmaakbeurt streperig achterlaten, kunt u ze controleren om te zien of ze aan vervanging toe zijn. Dit doet u door de ruitenwissers en de auto uit te zetten en de ruitenwissers vervolgens overeind te zetten. U kunt dan zien of ze vies of versleten zijn. Als de ruitenwissers slechts vies zijn, kunnen ze namelijk ook strepen gaan trekken of zelfs geluid gaan maken, maar dan kunt u ze simpelweg schoonmaken met een doekje. Als ze wel versleten zijn, zijn ze aan vervanging toe.

2.Koop passende ruitenwissers

Bij de aanschaf van nieuwe ruitenwissers is het zeer belangrijk dat u goed controleert of u de goede ruitenwissers voor uw auto heeft. Zoek een betrouwbare handelaar en selecteer de ruitenwisserbladen die passen bij uw type auto. Alleen dan bent u er van verzekerd dat uw nieuwe ruitenwisserbladen goed op uw auto zullen passen.

3.Haal de oude ruitenwissers van de auto af

De montage begint natuurlijk bij het verwijderen van de oude ruitenwisserbladen. Dit doet u door de ruitenwisser van de ruit te tillen en het clipje waarmee de ruitenwisserbladen aan de arm bevestigd zijn, in te drukken. U kunt uw ruitenwissers vervolgens naar beneden schuiven tot u ze er af kunt halen.

4.Monteer de nieuwe ruitenwisserbladen op de auto

Het monteren van nieuwe ruitenwisserbladen gaat precies andersom. Schuif de ruitenwisserbladen dus omhoog langs de arm, totdat hij goed vastklikt en dus weer met het clipje vastzit. U kunt de ruitenwisser vervolgens terugleggen op de ruit.

5.Controleer ook de achterruitenwissers

Ook de achterruitenwissers zijn gevoelig voor slijtage en vuil. Vergeet daarom ook niet de ruitenwissers op uw achterruit te controleren op dezelfde manier als u de ruitenwissers op uw voorruit gecontroleerd heeft. Als deze ook vuil of versleten zijn, kunt u ook hier nieuwe ruitenwisserbladen voor kopen en deze op dezelfde manier vervangen.
Zodra uw nieuwe ruitenwissers op uw auto zitten, kunt u er voor kiezen nog even langs een betrouwbare garage te rijden, zodat een specialist uw werk na kan kijken. Ook kunt u natuurlijk van begin af aan uw auto al naar de garage brengen voor een vervanging, maar zelf bent u vaak goedkoper en sneller klaar met deze klus.